суботу, 25 січня 2014 р.

"Живи, книго!"

Положення
“Про проведення загальношкільного огляду-конкурсу
“Живи, книго!” .

Загальношкільний огляд –конкурс “Живи, книго!” проводиться в школі з вересня по травень кожного навчального року і спрямований на збереження учнями навчальної літератури.

Мета і завдання конкурсу.
Акція проводиться з метою широкого залучення учнівського колективу до роботи по вихованню у дітей бережливого ставлення до підручника, поваги до людей праці, які його створюють, відповідальності за правильне та раціональне використання підручника.
Під час проведення огляду-конкурсу залучається учнівський колектив та педагогічний колектив на допомогу бібліотекарю в роботі з бібліотечним фондом. Для організації цієї роботи протягом навчального року проводяться бесіди, лекції, виставки, огляди підручників, тиждень бібліотеки та ін.
Хід огляду висвітлювати в рубриці «Акція “Живи, книго!” триває» на стенді “Бібліотека інформує”. Продовжувати проводити започатковану, восени 2004 року, акцію “Подаруй бібліотеці книгу”.

Керівництво оглядом-конкурсом та порядок його проведення.
Для організації огляду-конкурсу “Живи, книго!” та підведення його підсумків створений шкільний оргкомітет.
Безпосереднє керівництво конкурсом здійснює заступник директора з виховної роботи Калініченко О.І.
Склад оргкомітету затверджується наказом директора школи.
Оргкомітет розробляє заходи щодо проведення огляду-конкурсу, здійснює контроль і практичні заходи по їх виконанню.

Оргкомітет огляду-конкурсу
Голова оргкомітету – заступник директора з виховної роботи;
 Члени оргкомітету – завідуюча бібліотекою;
учениця 5 класу;
учениця 6 класу;
учениця  7  класу;
учениця 8 класу;
учениця 9 класу;
учениця 10 класу;
учениця 11 класу.


Критерії оцінювання стану підручників

1.   Рекомендації щодо оцінки стану підручників
першого року користування.
 «5» - виставляється за книгу, в якій немає жод­ного бруду і написів, розірваних сторінок, кути не зігнуті. Книжка повинна бути обгорнута, із за­кладкою.

«4» - виставляється, якщо обкладинка трохи забруднена або немає закладки. Книжка дещо брудна.

«3» - виставляється, якщо окремі сторінки за­бруднені чорнилом, деякі сторінки вирвані з книги або розірвані, тобто підручник збережений погано, але він придатний для користування.

«2» - виставляється, якщо зіпсовано багато сто­рінок, книга не обгорнута, немає закладки, блок випадає з обкладинки, є в наявності записи учня чорнилом, тобто книга в такому вигляді подаль­шому використанню не підлягає.

2.    Рекомендації щодо оцінки стану підручників
2-го, 3-го та 4-го року користування
(з урахуван­ням попередніх оцінок).
·         Якщо за збереження підручника в попередні роки була виставлена оцінка «5» або «4» і він збереже­ний в такому стані, можна ставити оцінку «5».

·         При незначному зношенні або якщо книжка не обгорнута чи немає закладки, оцінка на бал зни­жується.

·         Якщо за збереження підручника виставлена оцін­ка «2» або «3» і учень, який користується підручни­ком зберіг його і навіть відремонтував, оцінка збері­гається, а учня необхідно відзначити подякою і на наступний навчальний рік видати нові підручники.

·         Якщо учень привів у порядок підручник, за який в попередні роки було виставлено оцінку «4» або «3», необхідно відзначити подякою і на наступний навчальний рік видати нові підручники.

·         Якщо ж учень привів до непридатності підруч­ник, за який в попередні роки було виставлено оцін­ку «4» або «3», необхідно поставити оцінку «2».

3.       Відшкодування збитків, нанесених бібліотеці
          внаслідок втрат чи зіпсування підручника.

Якщо загублено або зіпсовано особливо дефіцит­ний підручник з об'єктивних причин, в кожному конкретному випадку рада бібліотеки приймає від­повідне рішення.

Визначення переможців огляду-конкурсу
“Живи, книго!”


Переможцями конкурсу можуть бути як класи так і окремі учні.

Немає коментарів:

Дописати коментар